Excursie cu autocarul în Zakynthos

In excursia cu autocarul am avut o ghida de origina engleza f. simpatica care a povestit multe lucruri interesante despre insula si istoria ei. Datorita pozitiei geografice, insula a fost ocupata de-alungul secolelor de romani, bizantini, venetieni, francezi, turci, rusi, englezi care au avut influente importante in viata ei politica si economica. Unirea cu Grecia s-a infaptuit abia in 1864.

Zakinthos, considerata una dintre cele mai iubite insule ionice, a fost zguduita de multe cutremure, in 1953 unul devastator a distrus aproape toate constructiile existente. Dar s-a reconstruit mult si noi am vizitat in circuitul respectiv cateva mici localitati de munte cum ar fi Alikanas, Katastari si Volimes, renumita pentru tesaturi si ceramica traditionala, Anafonitria cu cea mai veche manastire de pe insula (una din cele 8 manastiri care n-au fost distruse de cutremurul din 1953). Am vazut si cel mai batran maslin de pe insula (200 de ani). Pentru masa de pranz am oprit in satul Luka, la un dragut local in varf de munte, unde ne-am desfatat cu apetisante costite de miel.

Punctul culminant al excursiei a fost plaja lui Agios Georgios cunoscuta mai mult sub denumirea de de Navagio. Am admirat plaja de la o inaltime considerabila. Impresionant peisajul. Pe plaja respectiva nu se poate ajunge decat de pe mare si ne-am gandit cu placere ca vom avea aceasta ocazie in croaziera pe care urma sa o facem peste doua zile.

Fotografii din excursia cu autocarul în Zakynthos

Leave a reply

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

required